Uutiset

E-koodit juustoissa

-- 14/11/201711:52 am

Lysotsyymi (E1105) on entsyymi, jota käytetään elintarvikkeissa sen antimikrobisten ominaisuuksien takia. Se on peräisin melkein aina kanamunasta. Kolmasosa kanamuna-allergisista on allergisia myös lysotsyymille, mutta allergia voi kehittyä myös lysotsyymia itseään kohtaan.Lysotsyymi voi hengitettynä aiheuttaa ammattiastmaa leipureille. Elintarvikkeiden mukana nautittuna seurauksena voi olla äkillinen allergiareaktio, nokkosihottuma tai astman, nuhan tai atooppisen ihottuman pahentuminen.

 

E160b: Annatto, biksiini, norbiksiini
Väri uutetaan trooppisen annattopensaan Bixa orellana keltaisista hedelmistä. Keltainen väri tulee uutteen biksiini- ja norbiksiini-karotenoideista. Saa käyttää mm. syötävään juustonkuoreen, jälkiruokiin, jäätelöön, kahvileipiin, hedelmänmakuisiin aamiaismuroihin ja margariiniin. Enimmäismäärärajoituksia.
ADI: 0,065 mg/kg/vrk



Joulun lahjat juustolalta

-- 11:51 am

IMG_20170721_102811_resized_20170725_112411598 WP_20141107_036

Joululahjaksi juustolan salkku! Sisältää Vilho, Hilma, SavuHilma ja Väinö juuston, sekä Hommanäsin kartanon punaherukkahyytelön.
Tai pienempi lahjaboxi! Sisältää Vilho, SavuHilma ja Väinö juuston.
Haluatko itse valita lahjapussiin mieleiset juustot? Vaihtoehtoina: Vilho, Hilma, SavuHilma, Väinö, Heidi, Metsuri tai PunaHeidi juusto tai lisäksi Punaherukkahyytelö
KYSY LISÄÄ!!! jenni@herkkujuustola.fi tai 044 5428033
Kysy myös kuljetusmahdollisuudesta!
Ole nopea!



Oiva-raportti

-- 21/09/201610:16 am

oiva

Oivaraportti 06/2017



Vuoden 2016 juustomestari on Peter Dörig

-- 9:53 am

Vuoden juustomestari

Juustojen lisäksi Suomen Juustonvalmistajien Yhdistyksen tapahtumassa palkittiin vuoden 2016 juustomestari. ”Peter Dörig on 20 vuotta sitten Suomeen muuttanut sveitsiläinen juustomestari, joka perusti vuonna 2002 Herkkujuustola Oy:n Mouhijärvelle. Juustola on erikoistunut sveitsiläistyyppisten, pinnalta kypsytettyjen puolikovien ja pehmeiden juustojen valmistukseen ja on saavuttanut niillä menestystä niin laatukilpailuissa kuin kuluttajienkin keskuudessa.”

Suomen Juustonvalmistajain Yhdistys perusteli valintaa Dörigin pitkällä kokemuksella, suomalaisen juustovalikoiman laajentamisella ja monipuolistamisella sekä toistuvalla kilpailumenestyksellä.

Lisätietoja: Suomen Juustonvalmistajain Yhdistyksen sihteeri
Heikki Kykkänen, puh. 050 384 0026
WP_20141107_013 (3)

….tähän sitten tultiin!
”Tunnen suurta nöyryytä ja kiitollisuutta tästä palkinnosta.
Muistan 10 vuotta sitten, kun kyseinen palkinto jaettiin Helsingin Messukeskuksessa Anja Pölöselle (Valio). Silloin ajattelin, että tällainen palkinto on kova juttu ja
vain isompien meijereiden juustomestarit tuollaista voi saada.
Suomi on muuttunut!

Mitä tämä viestittää meille?
Tilaisuudessa, jossa vuoden 2016 juustomestari julkistettiin, kerrottiin, että tämä palkinto on ammattilaisten antama ja ammattilaiset ovat aina kriittisempiä saman alan ihmisille.
Herkkujuustola on nyt nostettu muidenkin kuin kuluttajien silmissä isojen rinnalle.

Yksi valintaperuste oli ”suomalaisen juustovalikoiman laajentamisella ja monipuolistamisella”; juuri tämä on meidän pienten mahdollisuus tällä alalla, keksitään jotain uutta, jotain erilaista. Voisin sanoa tässä, ettei meilläkään aina kaikki mene maaliin, tykkään rikkoa rajoja ja tehdä jotain mitä suurin osa ihmisistä ei ole tehnyt tai tekisi. Olisiko kenties siinä myös syy, miksi olen Suomessa!? Arvaukseksi se jää!
Haluan tsempata myös muita pieniä juustoloita, kyllä meidät huomataan! Meillä kaikilla on mahdollisuus!

– Kiitos teille kaikille, olen ikionnellinen tästä palkinnosta ja ei muuta, kun täysillä haastavaa tulevaisuutta kohti!”

Peter Dörig/Herkkujuustola Oy



10 vuotta – 100 pistettä

-- 08/11/20128:05 am

Herkkujuustola täyttää tänä vuonna 10 vuotta! Juustolan perustettiin vuonna 2002 lokakuun lopussa Mouhijärven kunnassa.

Juustonäyttellyssä 2012 Herkkujuustolan Punaheidi valittiin Suomen Parhaaksi Homejuustoksi!

Erityisen hienoksi menestyksen tekee se, että Punaheidi sai arvosteluissa kautta aikojen toisena juustona täydet 100 pistettä!

 

 



Herkkujuustolan Peter Dörig valmisti Suomen suurimman kittijuuston

-- 09/10/20128:01 am

Herkkujuustola Oy:n valmistama Suomen suurin kittijuustokiekko paloiteltiin ja myytiin syyskuun 1.-2. päivänä ravintola Nokan Pientilatorilla. Siihen saakka juusto oli ihailtavana Hakaniemen hallissa juustoliike Lentävässä Lehmässä. Juusto on tekijänsä ja kauppiaidensa moninkertainen kymmenvuotislahja, sillä sen tuotto ohjataan SOS-Lapsikylälle.

Mouhijärven Herkkujuustola, yksi Suomen menestyksekkäimmistä pienjuustoloista, on kymmenvuotiaan toimintansa kunniaksi valmistanut Suomen suurimman kittijuuston. Voimakastuoksuista, bergkäse-tyyppistä juustoa on kypsytetty reilut 8 kuukautta, ja nyt se on valmis syötäväksi. Juustokiekko painaa noin 30 kiloa, ja sen halkaisija on puoli metriä.




Herkkujuustola OY Selkeentie 80, 38460 SASTAMALA
Puhelin: +358 500 632 532 (Peter Dörig) Juustola: 050-364 8898 Fax: +358 3 5181 465 Email: info@herkkujuustola.fi