Herkkujuustolan Fondue

Herkkujuustolan Fondue

Raaka-aineet

  • 2-3 dl kuivaa omenasiideriä tai kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 pussillinen valmista fonduejuustosekoitusta
  • 1 rkl Maizenaa
  • Kirsikka viinaa tai koskenkorvaa noin 0,3 dl
  • Vaaleaa leipää pieninä paloina
  • Omenaa tai päärynää

Fonduen valmistus:
Nosta Fonduepata sähkö- tai kaasuhellalle.
Lisää 2-3dl kuivaa omenasiideriä tai valkoviiniä ja 1 tl sitruunamehua.
Lämmitä neste.
Lisätään raastettu juusto tai pussista valmis fonduejuusto seos.
Sekoita koko ajan ja lämmitä massaa niin kauan, että juusto sulaa täysin (kestää lähes puolisen tuntia). HUOM!!! fondue palaa helposti pohjaan eli sekoita koko ajan.

Suurusta juustomassa: sekoita 1 rkl Maizena pienen määrään Kirsikkaviinaa tai Koskenkorvaan ja sekoita se juustomassaan.
Valmis fondue on koostumukseltaan tasaista ja valuva.
Jos Fondueseos on liian kiinteä, lisää silloin valkoviiniä.
Jos Fondueseos on liian nestemäistä, niin lisätään maizenaa nesteeseen sekoitettuna.

Nosta valmis fondue padassa pöytään ja sytytä polttogeeli padan alle. Kasta leipä tai hedelmä paloja fondyetikulla tai haarukalla juustoon. Muista sekoittaa pataa myös ruokailun aikana ja säädä liekkiä tarvittaessa.

Juotavaksi suosittelen valkoviiniä ja/tai mustaa teetä.

Huom:

Fondue ei ole hätähousujen ruokailu, sen lämmitys kestää ja hyvässä seurassa voi syödä pidempään.
Fonduesta tulee voimakas juuston haju joten hyvä kun joku ikkuna olisi auki asunnosta.

Ruokailuvälineet kannattaa laittaa kylmään veteen likoamaan yöksi ja tiskata vasta aamulla. Juusto irtoaa silloin helposti.

Hyvää ruokahalua!

Peter

Yhteystiedot

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2018
olemme avoinna klo 7-17

Joulukuun aukiolot
ma-to‭ ‬7-19‭, ‬pe‭ ‬7-21‭,
la‭ ‬9-21‭ ‬ja su‭ ‬9-19

Herkkujuustola
050 364 8898
info@herkkujuustola.fi

Kurvosentie 3
38420 SASTAMALA
Häijään liikenneympyrä
Tampere-Pori -valtatien varrella
Näytä kartalla
Tervetuloa!

Lähetä viesti