Syksyinen tervehdys Herkkujuustolasta
Herkkujuustola lanseerasi kaksi uutuusjuustoa – Marmori ja StoutVilho
Suomalainen artesaanijuustola, Herkkujuustola, on laajentanut rakastettua juustoperhettään kahdella herkullisella uutuudella: StoutVilholla ja Marmorilla. Juustoperheen vahvana ja arvokkaana tunnettu isähahmo Vilho on saanut arvoisensa jatkajan: StoutVilhon. Tämä uutuus tuo klassiseen Vilhoon uudenlaista syvyyttä ja vivahteikkuutta. StoutVilho on tummaan stout-olueen yhdistetty juusto, joka saa erityisen paahteisen ja maltillisen voimakkaan luonteensa Nokian Panimon Stout-oluesta. Lopputuloksena on harmoninen kokonaisuus, joka hurmaa erityisesti vahvojen makujen ystävät.
StoutVilho ei kuitenkaan ole vain juusto – se on myös kunnianosoitus sekä olut- että juustokulttuurille. Juomapuolella oluen rooli juuston rinnalla on vahvistumassa ja se tarjoaa uusia, yllättäviä makupareja perinteisen viinin rinnalle. StoutVilho edustaa tätä kehitystä: se yhdistää rohkeasti kaksi vahvaa makumaailmaa ja osoittaa, kuinka suomalainen juustokulttuuri voi kehittyä kohti monipuolisempaa ja elämyksellisempää suuntaa.
Marmori on juustomestari Peter Dörigin uusin taidonnäyte, joka yhdistää kauneuden ja makujen syvyyden. Kyseessä on maailmalla uudenlainen, tuhkalla marmoroitu kittijuusto, jossa tuhkan hienostuneet aromit sulautuvat juuston pehmeään rakenteeseen luoden voimakkaan, umamisen mutta samalla herkän makumaailman. Se on juusto, joka kutittelee makunystyröitä ja jättää mieleenpainuvan jälkivaikutelman. Visuaalisesti Marmori on yhtä vaikuttava kuin makunsa puolesta – sen ainutlaatuinen marmorikuviointi tekee siitä juhlapöydän katseenvangitsijan. Aromien kerroksellisuus taas tekee siitä täydellisen parin niin viinille, käsityöoluelle kuin yksinkertaisille arjen herkutteluhetkille. Marmori on enemmän kuin juusto: se on elämys, joka vie suomalaisen juustokulttuurin uudelle tasolle.
”Meille jokainen juusto on kuin perheenjäsen. Marmori ja StoutVilho ovat erilaisia, mutta täydentävät Herkkujuustolan makumaailmaa upeasti. Haluamme tarjota suomalaisille juustonystäville elämyksiä, jotka yhdistävät käsityön, tarinat ja persoonalliset maut”, kertoo Peter Dörig.
Herkkujuustola on Sastamalan Häijäässä sijaitseva suomalainen artesaanijuustola, jonka intohimona on valmistaa korkealaatuisia, tarinallisia juustoja. Juustoissamme yhdistyy sveitsiläinen juustonvalmistusperinne ja suomalaiset raaka-aineet. Jokainen Herkkujuustolan juusto syntyy käsityönä, luonnonmukaisista raaka-aineista ja suurella sydämellä. Herkkujuustola on perheyritys.
Vienti Yhdysvaltoihin
Herkkujuustolan kansainvälistymistyö sai merkittävän askeleen heinäkuussa New Yorkissa, jossa juustomestari Dörig osallistui alan vuoden tärkeimpään B2B-tapahtumaan, Fancy Food Show’hun. Tapahtuma kokosi yhteen yli tuhat juustokauppiasta eri puolilta maailmaa, ja Dörig oli mukana ainoana suomalaisena toimijana.
Vierailu jatkoi keväällä alkanutta vientiä, kun Herkkujuustolan Vilho- ja Mouhitaler-juustot saapuivat ensimmäistä kertaa amerikkalaisten juustokauppojen hyllyille. Myös uutuusjuusto Marmori matkasi Yhdysvaltoihin jo tuotekehitysvaiheessa ja sai lupaavan vastaanoton: “Whole America will love it”, kuului palaute.
Matkan aikana Dörig esitteli Herkkujuustolan tuotteita amerikkalaisille ostajille, verkostoitui juustokauppojen kanssa Manhattanilla ja Brooklynissa sekä keräsi erityisen paljon kiinnostusta tuhkalla marmoroidulla Marmori-juustolla. Tapahtuma vahvisti yhteyksiä Yhdysvaltain kasvavaan juustomarkkinaan ja avasi ovia uusiin vientimahdollisuuksiin.
Tulevaisuus
Herkkujuustola panostaa tulevaisuudessa entistä vahvemmin vientiin myös muualle Eurooppaan, esimerkiksi Ruotsiin, Belgiaan ja mahdollisuuksien mukaan Sveitsiin. Yrityksen perustaja Peter Dörig kutsuttiin pari vuotta sitten mukaan Nordic Cheesemongers -ryhmään, jossa hän on toiminut ainoana suomalaisedustajana. Ryhmässä on mukana runsaasti norjalaisia, ruotsalaisia ja tanskalaisia juustomestareita, ja sen tavoitteena on edistää pohjoismaisten artesaanijuustojen tunnettuutta niin Pohjolassa kuin kansainvälisestikin.
Herkkujuustolalle erityisen tärkeä tavoite olisi saada edes yksi Herkkujuustolan juustoista myös Sveitsin markkinoille – maahan, josta Peter itse on kotoisin. Tämä on yksi ajankohtaisimmista tavoitteistamme.
Tämän vuoden marraskuussa Herkkujuustola osallistuu ensimmäistä kertaa historiansa aikana arvostettuun World Cheese Awards -kilpailuun. Kilpailu järjestetään Sveitsin pääkaupungissa Bernissä, mikä tekee osallistumisesta Peterille henkilökohtaisesti merkityksellisen hetken.