Gschwellti

Gschwellti

Herkkujuustolan sveitsiläinen juustomestari toivoi syksylle reseptiksi sveitsiläistä Gschwellti -reseptiä. Täytyy tunnustaa, että ruokalaji kuulosti aivan vieraalta. Tutkailin ulkomailta löytyviä reseptejä ja tein oman versioni. Sitä en tiedä mitä asiantuntija tästä tuumaa, mutta nämä olivat todella herkullisia.

Mainio tarjottava arkena, mutta myös illanistujaisissa. Kokeile! Lämpimän perunan kanssa tarjottavat lisukkeet kannattaa valita siten, että tarjolla on suolaisen lisäksi makeaa. Ihana Hilma kittijuusto on sopivan vahva ja se maistuu taivaalliselta rapeaksi paistetun ja murennetun pekonin kanssa.

Voit valmistaa tarjoilun perunoita vaille valmiiksi jo etukäteen ja keittää perunat hieman ennen tarjoilua.

Gschwellti

4 annosta

4-8 perunaa

vettä

ripaus suolaa

Lisäksi:

300 g pekonia

200-400 g Herkkujuustola Hilma Kittijuustoa

2-3 maustekurkkua

100 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja

terttu viinirypäleitä

3 rkl isoja kaprismarjoja

vuonankaalia tai versoja maun mukaan

Kastike:

500 g maitorahkaa tai maustamatonta jogurttia

1-2 kevätsipulinvartta

½ limen raastettu kuori

1 limen mehu

ripaus suolaa

mustapippuria myllystä

1 dl tuoretta persiljaa

1 rkl sinappia, jossa sinapinsiemeniä

 

Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä ja pidä lämpiminä.

Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle ja paista molemmin puolin rapeiksi. Nosta talouspaperin päälle hetkeksi, jotta ylimääräinen rasva irtoaa. Leikkaa pieniksi muruiksi.

Viipaloi Hilma kittijuusto.

Paloittele maustekurkut.

Laita tarjolle näiden lisäksi myös miniluumu- tai kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä, kaprismarjoja ja vuonankaalia tai versoja.

Sekoita maitorahkan tai jogurtin joukkoon hienonnettua kevätsipulia.

Raasta joukkoon hyvin pestyn limen kuorta ja lisää puristettua limenmehua.

Lisää ripaus suolaa, mustapippuria myllystä, hienonnettua persiljaa ja sinappia. Sekoita ja tarkista maku.

Tarjoa kastike ja lisäkkeet lämpimien perunoiden kanssa.

Voit painella perunaa lautasella hieman ruttuun tai tehdä viillon keskelle ja laittaa väliin juustoa ja muita täytteitä.

Herkuttele hyvässä seurassa!

Reseptit on laatinut:

Hellapoliisi

 Yhteystiedot

Aukioloajat:

ma-pe 7-19 (keittiö 10.30-18.30)

La 10-19 (keittiö 11-18.30)

Su 12-18 (keittiö 12-17.30)

Muutokset mahdollisia.

 

Kurvosentie 3, 38420 Sastamala

050 471 6899 Juustotupa
juustotupa@herkkujuustola.fi

050 364 8898 Juustola
info@herkkujuustola.fi

Oiva-raportti

 

 

 

Seuraa somessa