Juhlapöydän kruunu

Raaka-aineet

n. 1/2 kg uusia perunoita
reilu 1 dl raastettua parmesaania
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua valkosipulia
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Ohjeet

Valitse tätä ruokaa varten pienehköjä, max. golfpallon kokoisia perunoita. Pese perunat ja halkaise ne.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Sekoita parmesan ja mausteet.

Valuta öljy uunia kestävän paistinpannun, lasisen tai keraamisen vuoan pohjalle ja ripottele parmesan-mauste-seos öljyn päälle tasaiseksi kerrokseksi. Astian tulee olla sen kokoinen, että perunat peittävät pohjan

Asettele perunat parmesan-mauste-seoksen päälle vieri viereen, leikkuupinta alaspäin. Nosta vuoka uuniin. Paista 20-30 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja juusto kauniisti ruskistunutta. Jatka paistoaikaa tarpeen mukaan.

Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä muutama minuutti. Irrota perunat varovasti toisistaan ja kääntele perunat lastaa apuna käyttäen.

Tarjoile raikkaan kastikkeen, esim. chimichurrin kera.

Yhteystiedot

Juustotuvan aukioloajat:
ma-to 7-19 (keittiö auki 10.30-18.30)
pe 7-21 (keittiö auki 10.30-20.30)
la 10-21 (keittiö auki 11-20.30)
su 12-18 (keittiö auki 12-17.30)

050 471 6899 Juustotupa
juustotupa@herkkujuustola.fi

050 364 8898 Juustola
info@herkkujuustola.fi

Oiva-raportti