Juustoinen perunasalaatti

Metsuri-punahomejuustoa ja marjahilloa

Viilenevien iltojen herkkuna tunnetut juustot löydät kotimaisen Herkkujuustolan tuottamana ja varmimmin K-ketjun kaupoista. Ja jos et löydä, pyydä juusto-osaston vastaavaa tilaamaan. Metsuri on lämmitettynä upean pehmeä ja sopivasti valuva punahomejuusto, jonka voit lusikoida suoraan suuhun tai dippailla rapeakuoriseen leipään. Kiehauta seuraksi herkullinen marjahillo. 

 

1-2 annosta:

1 kiekko Herkkujuustolan Metsuri punahomejuustoa

Marja-rosmariinihillo 

½ l pensasmustikoita 

½ l mansikoita 

2 tl vettä 

2 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia 

150 g hillo-marmeladisokeria 

 

Aloita hillosta jo mielellään edellisenä päivänä. Laita pensasmustikat, mansikat ja hienonnettu rosmariini, vesi ja hillo-marmeladisokeri kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto ja laita hieman jäähtynyt hillo puhtaaseen kuumennettuun lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa. 

Ota Metsuri punahomejuustosta pakkauskääre pois, mutta jätä puinen kuori paikalleen. Tee pintaan veitsellä ristikkäisviilto ja laita juusto leivinpaperilla vuoratulle pellille tai uunivuokaan 200 asteeseen ja kuumenna, kunnes juusto alkaa sulaa ja on sisältä valuvaa. 

Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän ja marja-rosmariinihillon kanssa. 

Vinkki! Mikään ei estä syömästä tätä juustoa myös kylmänä. 

Reseptit on laatinut:

Hellapoliisi

 Yhteystiedot

Aukioloajat:

ma-pe 7-19 (keittiö 10.30-18.30)

La 10-21 (keittiö 11-20.30)

Su 12-18 (keittiö 12-17.30)

Muutokset mahdollisia.

 

 

Kurvosentie 3, 38420 Sastamala

050 471 6899 Juustotupa
juustotupa@herkkujuustola.fi

050 364 8898 Juustola
info@herkkujuustola.fi

Oiva-raportti

 

 

 

Seuraa somessa