Herkkupitsa reseptit Herkkujuustola

Herkkupizza

Nyt leivotaan ihanaa pizzaa! Makoisan pohjan valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä, mutta mikäli pizzahammasta kolottaa jo aiemmin, voi taikinan leipoa pizzaksi nopeamminkin. Täytteeksi voit laittaa mitä kaapista löytyy tai mieli tekee, mutta juustona kannattaa kokeilla kotimaisen Herkkujuustolan Mozzarellaa, joka valmistetaan Sastamalan Häijäässä. Juustoja voit ostaa varmimmin K-ketjujen kaupoista. Muistathan pysähtyä ohi ajaessasi Herkkujuustolan Juustotuvassa, josta voit ostaa juustoherkut kotiin viemiseksi. Ravintola ja kahvila tarjoaa suomalaista lähiruokaa juustoja unohtamatta. Katso lisää herkkujuustola.fi
Valmista pizzataikinaa ruokailijamäärän mukaisesti ja varaa täytteitä myös ruokailijoiden mukaan.

 

Katso reseptin valmistus videolta:

Herkkupizza
1-2 annosta

1 ½ dl kylmää vettä
¼ (n. 15 g) tuoretta hiivaa
½ tl suolaa
3 dl durumvehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä

Kastike:
250 g paseerattua tomaattia
2 valkosipulinkynttä
1 tl mustapippuria myllystä
½ tl suolaa

Täyte:
50 g ilmakuivattua kinkkua
6-7 kirsikka- tai miniluumutomaattia
1 pallo Herkkujuustola Mozzarellajuustoa
basilikanlehtiä

Laita kylmä vesi kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita tasaiseksi. Lisää suola ja durumvehnäjauhot vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää loppuvaiheessa rypsi- tai oliiviöljy. Anna taikinan kohota jääkaapissa liinan alla noin 12 tuntia tai pidempään.
Valmista kastike ja varaa täytteet ennen seuraavaa työvaihetta.
Laita paseerattu tomaatti kattilaan tai kasariin. Kuori ja hienonna joukkoon valkosipulinkynnet. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä ja lisää suola. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Ota esille ilmakuivattu kinkku, paloittele tomaatit ja viipaloi Herkkujuustola Mozzarella.
Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja muotoile käsin tai kauliten haluamasi malliseksi levyksi. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Mikäli käytössäsi on pizzakivi, laita se kylmään uuniin lämpenemään. Voit lämmittää myös uunipellin. Vedä taikina varoen kuumalle pizzakivelle tai uunipellille. Levitä pinnalle tomaattikastike. Laita päälle ilmakuivattua kinkkua, puolitettuja kirsikka- tai miniluumutomaatteja ja viipaloitua Mozzarella-juustoa. Paista pizzaa 8-10 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.

Tarjoa heti!

Vinkki!
Mikäli et malta odottaa pizzan leipomista seuraavaan päivään, käytä taikinan valmistuksessa lämmintä vettä ja kohota taikinaa huoneenlämmössä liinan alla noin tunti. Jatka ohjeen mukaan.

Reseptit on laatinut:

Hellapoliisi

 Yhteystiedot

Ravintolatoiminnot ovat 8.3.2021 alkaen suljettuna Suomen sulkutilan vuoksi.

Juustomyymälän aukioloajat sulkuajalla:

Pe 9.4. klo 15-18

La 10.4. klo 12-17

Pe 16.4. klo 15-18

La 17.4. klo 12-17

Muutokset mahdollisia

 

 

Kurvosentie 3, 38420 Sastamala

050 471 6899 Juustotupa
juustotupa@herkkujuustola.fi

050 364 8898 Juustola
info@herkkujuustola.fi

Oiva-raportti

 

 

 

Seuraa somessa