SavuHilma on ihastuttava mieto savujuusto ja se soveltuu salaattien lisäksi sellaisenaan nautittavaksi, juustotarjottimiin, kuorrutteisiin kuin erilaisiin juustokastikkeisiinkin.
Valmista herkullinen salaatti ja nauti sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.
Savujuustosalaatti
- 70 g salaattisekoitusta (esim. rucolaa, babypinaattia, babybataviasalaattia)
- 100 g valkolupiinia ja auringonkukanversoja
- 2 viikunaa
- 200 g Herkkujuustola SavuHilma mietoa savustettua juustoa
- 100 g tummia viinirypäleitä
- 100 g karpaloita
- 1 sharon-hedelmä
- ½-1 dl salaattisiemensekoitusta
- Kastike:
- 2 dl rucolaa tai valitsemaasi yrttiä
- 1 rkl sinappia
- mustapippuria myllystä
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 pieni valkosipulinkynsi
Laita salaattisekoitus tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon valkolupiinit ja auringonkukanversot. Leikkaa viikunat lohkoiksi ja paloittele SavuHilma pieniksi kuutioiksi. Laita viinirypäleet kokonaisina tai puolitettuina joukkoon yhdessä karpaloiden kanssa. Kuori sharon-hedelmä ja leikkaa kuutioiksi. Ripottele joukkoon salaattisiemensekoitusta.
Laita rucola, sinappi, mustapippuria ja rypsiöljy, sekä kuorittu valkosipulinkynsi leikkuriin ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
Tarjoa kastike salaatin kanssa tai valuta salaatin joukkoon. Tarjoa seuraksi tuoretta leipää.
Reseptit on laatinut: