Gschwellti

Tartiflette

Ranskan Alpeilta kotoisin oleva Tartiflette on helppotekoinen ja maukas ruoka, johon voit halutessasi käyttää myös pekonia. Tässä upean juustoisessa perunavuoassa on kotimaisen Herkkujuustolan voimakasta juustoa Hilmaa, joka sopii myös racletteen. Helppo ja erittäin maukas ruoka maistuu sellaisenaan tai tuoreen leivän kanssa. Hyödynnä tähän edelliseltä aterialta ylijääneet kuorineen keitetyt perunat.

Tartiflette

4 annosta

8 kiinteää perunaa
vettä
ripaus suolaa
(170 g pekonia)
1 iso sipuli
2 rkl rypsiöljyä
mustapippuria myllystä
2 dl (alkoholitonta) valkoviiniä
300 g Herkkujuustola Hilma -juustoa

 

Pese perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä.
Leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja laita ne reunalliseen uunivuokaan.
Mikäli käytät pekonia, leikkaa se suikaleiksi ja laita kylmänä pannulle ja paista käännellen rapeiksi.
Kuori ja hienonna sipuli.
Jos käytit pekonia, älä lisää öljyä, vaan laita sipulit pekonin joukkoon pannulle.
Muussa tapauksessa kuumenna pannulla rypsiöljy ja lisää sipulisilppu. Kääntele hetki.
Rouhi joukkoon mustapippuria ja lisää valkoviini.
Raasta Hilma -juusto ja sekoita joukkoon. Kuumenna kunnes juusto on sulanut.
Kaada seos perunaviipaleiden joukkoon uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Reseptit on laatinut:

Hellapoliisi

 Yhteystiedot

Aukioloajat:

ma-pe 7-19 (keittiö 10.30-18.30)

La 10-19 (keittiö 11-18.30)

Su 12-18 (keittiö 12-17.30)

Muutokset mahdollisia.

 

Kurvosentie 3, 38420 Sastamala

050 471 6899 Juustotupa
juustotupa@herkkujuustola.fi

050 364 8898 Juustola
info@herkkujuustola.fi

Oiva-raportti

 

 

 

Seuraa somessa