Herkkujuustola

Meidän tarina

Herkkujuustolan Tarina
"Tämä on fantastinen tarina – ja mikä parasta: se on totta."

Tarina Herkkujuustolan takana

Olen aina ollut seikkailija – se lienee minulla sielussa ja sydämessä. Silti en olisi osannut aavistaa, mitä tuleman pitää: kuinka minulle, sveitsiläiselle rekkakuskille, joka kuljettaa kuormaa halki Euroopan ja Keski-Aasian, voisi kohtalo osoittaa kodiksi kaikista maailman kolkista juuri tämän paikan: Suomen, sekä erityisesti meidän oman juustolamme.

Vaikka olin isäni ammatin vuoksi kasvanut Sveitsissä juustojen keskellä, veti avoin tie nuorena minua puoleensa. Elämä on kuitenkin arvaamaton ja ovela: sydämen kutsumus seuraa kyllä perässä, kulki sitten kuinka kauas tahansa. 90-luvun lopussa kohtasin valtavan tragedian, menetettyäni ystäväni, joka oli lähtenyt kanssani Sveitsistä Eurooppaan...

Valtava menetys sai minut tuntemaan, kuin olisin eksyksissä näiden valtateiden välillä. Onneksi eteeni sattui Häijään markkinoilla maailman somin ja odottamattomin tienviitta: vaimoni Jenni...



Kuten sanottua, kutsumus kyllä seuraa kantajaansa. Suomessa aloin kaivata kotopuoleni juustoja – maukkaita ja tunteikkaita taidonnäytteitä, joita juustomestarina ja juustomestarin poikana olin jo varhain oppinut arvostamaan ja ymmärtämään...

Olen aina ollut seikkailija, ja tavalla tai toisella olen isäni tavoin ollut aina myös juustomestari. Se tekee minusta iloisen miehen. Siinä missä joku toinen saattaa nähdä kaupan tiskissä vain vakuumiin pakatun palan juustolamme juustoa, saan minä suureksi onnekseni tietää jännittävän tarinan sen takana.



Siksi olenkin varsin ylpeä kertoessani salaisuuden: katselemaasi juustoa on kuukausien ajan hoidettu rakkaudella ja huolella. Juustoa harjataan, käännellään, nostetaan ja pyöritetään yhteensä kymmeniä, jopa satoja kertoja. Se on tarkkaa ja tunteellista puuhaa...

Tärkeintä on ihmisen kosketus ja läsnäolo. Jos asioille antaa tarpeeksi aikaa ja ymmärrystä, on lopputulos aina ainutlaatuisella tavalla ihmeellinen. Siitähän elämässä juustoissa on kyse.

Peter Dörig, Juustomestari

DSC_0284
hko-jenni-dorig
hko-peter-dorig
20250328_dorig-72
DSC_0278
Juustola
Juustolan tarina – aikajana

Juustolan tarina on myös perheemme tarina

Nuori Peter ajaa rekkaa Euroopan ja Keski-Aasian välillä

”Olen positiivinen mies. Ja kova seikkailemaan.”

Peter ihastuu Suomeen

”Nopeasti huomasin, että täällä on hyvä olla. Ainoa asia, mikä täältä puuttui, olivat kunnon sveitsiläiset juustot.”

Peter tapaa Häijään markkinoilla Jennin

”Jenni sanoo, että ennen tapaamistamme olin seikkailija-Peter. Todellisuudessa vasta Jennin myötä se kaikista tärkein seikkailu vasta alkoikin.”

Peter perustaa juustolan Selkeen kartanolle

”Kun perustin yrityksen, en ollut käynyt suomen kielen kursseja. Jos jostakin olen ylpeä, niin Jennistä. Jenni on älykäs ja taitava ihminen, ja hän auttoi minua alusta alkaen täyttämään suomen kielisiä lomakkeita ja papereita.”

Juuston valmistaminen viedään uudelle tasolle

”Juustomme valmistetaan käsityönä ja niitä kohdellaan huolella ja arvokkuudella: juustot harjataan useita kertoja viikossa, mikä syventää niiden ominaista, erinomaista makua.”

Juustoa kansalle!

”Haluan tehdä työtä käsilläni – ja juustojen kohdalla se toteutuu parhaalla mahdollisella tavalla. Toisaalta rakastan myös ihmisiä... Kun tulet Herkkujuustolaan, tapaat varmasti jonkun perheenjäsenistämme.”

Toiminta kasvaa ja työntekijöitä palkataan

”Ihmiset ovat minulle voimavara, ajattelin asiaa sitten isänä tai työnantajana... Ihmiset, joiden kanssa saan tehdä työtä, ovat minulle tärkeitä ja läheisiä.”

Herkkujuustola laajentaa ja Peter valitaan Vuoden Juustomestariksi

”Minä elän juustojen kanssa vuorokauden ympäri. Työpäivä ei koskaan lopu neljältä, vaan juustot kulkevat mukana ajatuksissani. Se on osa minua.”

Juustolaan avataan oma ravintola

”Erityisen ylpeä olen siitä, että nyt myös omat lapseni ovat töissä juustolassa... Täällä he ovat elementissään, he tuntevat juustot läpikotaisin.”

Kädentaitajat

Peter_Dörig

Peter Dörig

Milloin olet aloittanut Herkkujuustolassa ja mikä on työnkuvasi?

– 2002, yrittäjä, toimitusjohtaja sekä juustomestari

Lempi juustosi?
Vilho

Jenni_dörig_2

Jenni Dörig

Milloin olet aloittanut Herkkujuustolassa ja mikä on työnkuvasi?

- 2013, laatuinsinööri sekä pakkaamotyöntekijä tarvittaessa

Lempi juustosi?
Mouhitaler

Camilla

Camilla Kimber

Milloin olet aloittanut Herkkujuustolassa ja mikä on työnkuvasi?

– 2018 tarjoilija, 2020 Juustotuvan emäntä

Lempi juustosi?

Ida_dörig

Ida Dörig

Milloin olet aloittanut Herkkujuustolassa ja mikä on työnkuvasi?

– alun perin 2004 heti laaduntarkkailijana, 2019 kesäapulainen, 2021 kokki sekä somevastaava

Lempi juustosi?
TuhkaHeidi

Timo_Rantanen

Timo Rantanen

Milloin olet aloittanut Herkkujuustolassa ja mikä on työnkuvasi?

– 2024 juustomestari

Lempi juustosi?
PunaHeidi

Minna Inna

Milloin olet aloittanut Herkkujuustolassa ja mikä on työnkuvasi?
– 2018 pakkaamotyöntekijä

Lempi juustosi?

Mouhitaler

Tomo Matsufuji-Ylimys

Milloin olet aloittanut Herkkujuustolassa ja mikä on työnkuvasi?
– 2018 pakkaamotyöntekijä, 2019 tarjoilija
Lempi juustosi?