Olen aina ollut seikkailija – se lienee minulla sielussa ja sydämessä. Silti en olisi osannut aavistaa, mitä tuleman pitää: kuinka minulle, sveitsiläiselle rekkakuskille, joka kuljettaa kuormaa halki Euroopan ja Keski-Aasian, voisi kohtalo osoittaa kodiksi kaikista maailman kolkista juuri tämän paikan: Suomen, sekä erityisesti meidän oman juustolamme.
Vaikka olin isäni ammatin vuoksi kasvanut Sveitsissä juustojen keskellä, veti avoin tie nuorena minua puoleensa. Elämä on kuitenkin arvaamaton ja ovela: sydämen kutsumus seuraa kyllä perässä, kulki sitten kuinka kauas tahansa. 90-luvun lopussa kohtasin valtavan tragedian, menetettyäni ystäväni, joka oli lähtenyt kanssani Sveitsistä Eurooppaan...
Valtava menetys sai minut tuntemaan, kuin olisin eksyksissä näiden valtateiden välillä. Onneksi eteeni sattui Häijään markkinoilla maailman somin ja odottamattomin tienviitta: vaimoni Jenni...
Kuten sanottua, kutsumus kyllä seuraa kantajaansa. Suomessa aloin kaivata kotopuoleni juustoja – maukkaita ja tunteikkaita taidonnäytteitä, joita juustomestarina ja juustomestarin poikana olin jo varhain oppinut arvostamaan ja ymmärtämään...
Olen aina ollut seikkailija, ja tavalla tai toisella olen isäni tavoin ollut aina myös juustomestari. Se tekee minusta iloisen miehen. Siinä missä joku toinen saattaa nähdä kaupan tiskissä vain vakuumiin pakatun palan juustolamme juustoa, saan minä suureksi onnekseni tietää jännittävän tarinan sen takana.
Siksi olenkin varsin ylpeä kertoessani salaisuuden: katselemaasi juustoa on kuukausien ajan hoidettu rakkaudella ja huolella. Juustoa harjataan, käännellään, nostetaan ja pyöritetään yhteensä kymmeniä, jopa satoja kertoja. Se on tarkkaa ja tunteellista puuhaa...
Tärkeintä on ihmisen kosketus ja läsnäolo. Jos asioille antaa tarpeeksi aikaa ja ymmärrystä, on lopputulos aina ainutlaatuisella tavalla ihmeellinen. Siitähän elämässä juustoissa on kyse.
Peter Dörig, Juustomestari
”Olen positiivinen mies. Ja kova seikkailemaan.”
”Nopeasti huomasin, että täällä on hyvä olla. Ainoa asia, mikä täältä puuttui, olivat kunnon sveitsiläiset juustot.”
”Jenni sanoo, että ennen tapaamistamme olin seikkailija-Peter. Todellisuudessa vasta Jennin myötä se kaikista tärkein seikkailu vasta alkoikin.”
”Kun perustin yrityksen, en ollut käynyt suomen kielen kursseja. Jos jostakin olen ylpeä, niin Jennistä. Jenni on älykäs ja taitava ihminen, ja hän auttoi minua alusta alkaen täyttämään suomen kielisiä lomakkeita ja papereita.”
”Juustomme valmistetaan käsityönä ja niitä kohdellaan huolella ja arvokkuudella: juustot harjataan useita kertoja viikossa, mikä syventää niiden ominaista, erinomaista makua.”
”Haluan tehdä työtä käsilläni – ja juustojen kohdalla se toteutuu parhaalla mahdollisella tavalla. Toisaalta rakastan myös ihmisiä... Kun tulet Herkkujuustolaan, tapaat varmasti jonkun perheenjäsenistämme.”
”Ihmiset ovat minulle voimavara, ajattelin asiaa sitten isänä tai työnantajana... Ihmiset, joiden kanssa saan tehdä työtä, ovat minulle tärkeitä ja läheisiä.”
”Minä elän juustojen kanssa vuorokauden ympäri. Työpäivä ei koskaan lopu neljältä, vaan juustot kulkevat mukana ajatuksissani. Se on osa minua.”
”Erityisen ylpeä olen siitä, että nyt myös omat lapseni ovat töissä juustolassa... Täällä he ovat elementissään, he tuntevat juustot läpikotaisin.”
Milloin olet aloittanut Herkkujuustolassa ja mikä on työnkuvasi?
– 2002, yrittäjä, toimitusjohtaja sekä juustomestari
Lempi juustosi?
Vilho
Milloin olet aloittanut Herkkujuustolassa ja mikä on työnkuvasi?
- 2013, laatuinsinööri sekä pakkaamotyöntekijä tarvittaessa
Lempi juustosi?
Mouhitaler
Milloin olet aloittanut Herkkujuustolassa ja mikä on työnkuvasi?
– 2018 tarjoilija, 2020 Juustotuvan emäntä
Lempi juustosi?
Milloin olet aloittanut Herkkujuustolassa ja mikä on työnkuvasi?
– alun perin 2004 heti laaduntarkkailijana, 2019 kesäapulainen, 2021 kokki sekä somevastaava
Lempi juustosi?
TuhkaHeidi
Milloin olet aloittanut Herkkujuustolassa ja mikä on työnkuvasi?
– 2024 juustomestari
Lempi juustosi?
PunaHeidi
Milloin olet aloittanut Herkkujuustolassa ja mikä on työnkuvasi?
– 2018 pakkaamotyöntekijä
Lempi juustosi?
Mouhitaler
Milloin olet aloittanut Herkkujuustolassa ja mikä on työnkuvasi?
– 2018 pakkaamotyöntekijä, 2019 tarjoilija
Lempi juustosi?